„Europa ta, părerea ta!”

Comitetul Economic și Social European (CESE) organizează, în perioada 31 martie – 1 aprilie 2022, a 13-a ediție a manifestării „Europa ta, părerea ta!”, cu tema „Adevărul despre minciuni. Tinerii în fața provocărilor dezinformarii”. Ediția se va desfășura în format online, fiind invitaţi să participe toate organizațiile, de/pentru tineret, în care sunt implicați tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.
Pe parcursul evenimentului, 33 de școli (câte una din cele 27 de state membre ale UE și din cele cinci țări candidate, precum și una dintre școlile europene de la Bruxelles) vor fi invitate să participe la o serie de dezbateri, ateliere și activități interactive, care se vor desfășura în limba engleză. Fiecare școală selectată va alege maximum trei elevi din penultimul an de studii, care se vor întâlni online cu elevi din alte țări pentru a face schimb de opinii și a elabora declarații privind tema propusă.
Termenul de depunere a candidaturilor este 26 noiembrie 2021, detalii suplimentare și formularul de înregistrare fiind disponibile la adresa https://www.eesc.europa.eu/…/your-europe-your…/yeys-2022 .
Manifestarea face parte din seria de acțiuni organizate pentru tineret în cadrul Conferinței privind viitorul Europei. Recomandările pe care le vor elabora elevii participanți vor fi prezentate instituțiilor europene și vor fi discutate în cadrul unor conferințe, pretutindeni în Europa, pe tot parcursul anului.

Leave a Comment