CARAVANĂ A TINERETULUI

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj organizează, în perioada septembrie – noiembrie 2021, o CARAVANĂ A TINERETULUI pentru 100 de tineri din localităţile doljene. Cu ajutorul partenerilor – autorităţi publice locale, instituţii de învăţământ, Centrul de Consiliere şi Evaluare Antidrog (CEPECA), Consiliul Judeţean al Elevilor, voluntari de la Centrul de Tineret Craiova se vor organiza acţiuni de promovare  a activităţii centrelor de tineret coordonate de DJST Dolj, sesiuni de informare despre oportunitatea existenţei Centrelor de Tineret şi de Consilii Consultative pe probleme de tineret, cafenele publice, traininguri, concursuri de proiecte de dezvoltare comunitară – cu tema „Noi în Comunitate”.

Caravana Tineretului a debutat în oraşul Dăbuleni, fiind sprijinită  de primărie, Consiliul Local şi Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu”. 22 de tineri împreună cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi cadre didactice au participat la o cafenea publică, al cărei scop a fost identificarea nevoilor tinerilor şi centralizarea de propuneri privind activităţile pe care Centrul de Tineret le-ar putea organiza în Dăbuleni.

Moderatorii cafenelei publice au fost voluntari de la Centrul de Tineret Craiova. La eveniment, au fost prezenţi Florin Nicolăiţă, coordonatorul CEPECA Dolj, Alina Ionescu, director DJST Dolj, Haron Khaddour, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Dolj, consilieri tineret, voluntari, consilieri locali şi cadre didactice.

În intervenţia sa, Alina Ionescu, director DJST Dolj, a subliniat necesitatea existenţei unui Centru de Tineret în oraşul Dăbuleni care să ofere tinerilor din localitate altenative de petrecere a timpului liber şi oportunităţi de dezvoltare personală. Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor a prezentat concluziile implementării la nivelul Doljului a Statutului Elevului, iar Florin Nicolăiţă, coordonatorul CEPECA Dolj, a pledat pentru organizarea de activităţi de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor, prin interemdiul viitorului centru de tineret din localitatea Dăbuleni.

În funcţie de condiţiile privind evoluţia pandemiei, Caravana Tineretului va continua, în perioada următoare, şi în alte localităţi doljene.

Leave a Comment