„Şcoala de vară” pentru copiii din mediul rural

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj a dat startul proiectului „Şcoala de vară”. Activităţile incluse se desfăşoară în perioada iulie – august 2021 şi se adresează unui număr de 44 de elevi din ciclul gimnazial şi liceal, din mediul rural doljean. Scopul proiectul este de creare a oportunităţilor de dezvoltare personală pentru tinerii din mediul rural.

Obiectivele proiectului sunt: 1. creşterea gradului de informare a tinerilor implicaţi în proiect despre ofertele educaţionale ale liceelor, şcolilor postliceale, colegiilor şi facultăţilor din reţelele învăţământului preuniversitar şi universitar doljean; 2. creşterea gradului de participare a celor 44 de tineri din mediul rural la activităţi recreative şi programe de dezvoltare personală; 3. înzestrarea tinerilor participanţi cu abilităţi, competenţe de comunicare, lucru în echipă, cunoştinţe despre cum să îşi descopere şi să îşi valorizeze aptitudinile.
Tinerii participanţi vor avea ocazia să participe la următoarele activităţi: consiliere şi orientare în carieră, în funcţie de profilul participanţilor; cursuri: scriere şi management de proiect; dezvoltare personală şi vorbit în public; vizite educative la: Universitatea din Craiova, colegii şi şcoli postliceale din Craiova; activităţi de petrecere a timului liber: vizite în Parcul Nicolae Romanescu şi Grădina Botanică/obiective culturale din Craiova/muzee/expoziţii; activităţi receative: boardgames, vizionari de filme, party.

Leave a Comment