Consultare Strategia Națională în domeniul politicii de tineret

Conform Programului de Guvernare 2019, Capitolul Tineret, una dintre măsurile prioritare este demararea demersurilor pentru elaborarea strategiei următoare – perioada 2021 – 2026. Pe de alta parte, Strategia Națională în domeniul politicii de tineret 2015 – 2020 s-a aflat, într-o mare măsura, la baza activității de tineret în această perioadă, chiar în lipsa unui plan de acțiune bine articulat.

Plecând de la aceste două ipoteze, ne dorim să inițiem o consultare, atât printre lucrătorii de tineret din cadrul DJST/DSTMB cât și cu organizațiile neguvernamentale de tineret de la nivel local, pentru a identifica, în primul rând, gradul de relevanță al domeniilor vizate de actuala Strategie Națională în domeniul politicii de tineret 2015 -2020, pentru perioada post 2020. Cu alte cuvinte, cât de actuale sunt, astăzi, aspectele strategiei și în ce măsură pot fi ele semnificative post 2020.

Pe de alta parte, demersurile acestea, pentru realizarea noii strategii, se desfășoară într-un context destul de dificil, al crizei COVID – 19, care va avea impact, atât pe termen scurt cât și pe termen lung asupra situației tinerilor, reflectat în aspecte economice, sociale, piața muncii și va modifica în multe moduri viața tinerilor. Este necesară, de aceea, o cooperare și o coordonare a mai multor instituții, organizații, autorități, atât guvernamentale cât și neguvernamentale, pentru a creiona împreună o viziune integrată și durabilă.

Ne dorim să vă aflăm punctul de vedere asupra unor aspecte, care este necesar sau nu să fie revizuite, din strategia în domeniul politicii de tineret ce se află încă în vigoare, precum și viziunea dumneavoastră privind activitatea de tinerete post 2020, prin completarea formularului care se află la urmatorul link: https://docs.google.com/forms/d/1fQYS9SBz4lnhaUC7GwBjwnhxTBs3Ur9wIhS95q4LztM/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR3GZv80uWFdxN-9ANCDC7r8aDQzA2ab8m7MfDOL973rAHnG4pn1D-s4HTw

 

Leave a Comment