Scrimă/Claudia Durlău, sportiva exemplu din Bănie

Una dintre cele mai promiţătoare sportive, din Bănie, este Claudia Durău, o tânără care, la cei 18 ani, se poate lăuda cu obţinerea mai multor premii importante. Pe lângă o frumuseţe exemplară, o pasiune de nestăvilit pentru sport, tânăra are şi rezultate foarte bune la învăţătură. Pasiunea pentru scrimă şi-a descoperit-o încă din copilărie, atunci când o admira pe mătuşa ei, Iuliana Maceseanu, practicantă a acestui superb sport.

„Mi-am dorit să devin campioană”

“Îmi aduc aminte cu drag ce senzaţie uimitoare simţeam de fiecare dată când aveam ocazia să îi admir trofeele, să o văd practicând scrima. A fost visul meu să devin şi eu campionă, drept urmare, în clasa a V a am decis, susţinută de părinţi, să mă mut în Craiova, la Liceul Petrache Trişcu pentru a putea practica acest sport. A fost o decizie grea deoarece m-am trezit fără părinţi la doar 11 ani. Am locuit la o mătuşă care a avut grija de mine foarte bine, însă dorul de casă m-a măcinat ani de-a rândul. Am înţeles însă că, pentru a-mi atinge visul, este nevoie de multe sacrificii dar şi de foarte multe ore de antrenamnet”, a povestit sportiva.

Pentru a deveni ceea ce este azi, o campionaă, Claudia Durlău s-a antrenat intens, lăsând la o parte, atât în copilărie dar şi în adolescenţă, toate celeleate precocupări specifice vârstei. Avea un vis şi dorea să îl transpună în realitate! Fiind o tânără extrem de puternică a reuşit să îşi pună la punct fiecare detaliu şi să reuşească ceea ce şi-a propus. Un model de urmat pentru toţi!

Părinţii, cei mai înfocaţi susţinători

“În clasa a VII a, părinţii mei au decis să se mute din provincie, în Craiova, pentru a fi alături de mine şi a mă susţine şi mai  mult. Şi-au dat seama că pasiunea mea pentru scrimă nu este un moft aşa că au decis să mă urmeze. Am fost tare fericită ştiind că se află şi fizic alături de mine. Momentul a concis cu intrarea mea în Centrul Olimpic, forum care includea cei mai buni sportivi din ţară. Eram foarte implicată şi dornică să învăţ şi să vin la antrenamnete, ceea ce au remarcat şi antrenorii mei. După doar un an am câştigat Campionatul Naţional Sperante, cu echipa”, a continuat Claudia Durlău.

Recunoaşterea muncii sale nu s-a oprit aici, reuşind să bifeze Campionatul Naţional Cadeţi individual – 2018, locul I; Cupa României Juiori – 2018, locul II; Cupa României Cadeţi – 2018, locul III; dar şi un loc I la Blacaniadă – echipe.

„Anul acest este extrem de important pentru mine, atât pe plan profesional cât şi sportiv. În primul rând doresc să particip la Campionatul Mondial care se va desfăşura în SUA, dar pentru astea este imperios necesar să obţin un loc foarte bun la Campionatele Europene.

Următorul vis – Academia de Poliţie

Pe de altă parte, pe lângă antrenamentele intense, pe care le susţin zilnic, fac şi meditaţii şi învăţ într-un ritm alert deoarece anul acesta voi susţine examenul de bacalureat şi imi doresc să intru la Academia de Poliţiei. Acesta este un alt vis al meu şi vreau sa îl ating”, a conchis Claudia Durău.

O sportivă de viitor, o tânără cu un caracter exemplar care demonstrează că atunci când vrei poţi să obţii tot ce îţi doreşti. Claudia Durlău ne-a declarat că sportul i-a modelat viaţa şi recomandă tuturor, în special copiilor, să îl practice.

„Te dezvoltă, te face mai riguros, mai disciplinat.  Eu eram o fire dezordonată dar dupa ce am ajuns să practic scrima, m-am schimbat total. Părinţii mei sunt suprinşi de modalitatea cu care îmi organizez timpul pentru a reuşi să bifez tot ceea ce îmi propun. Nu este neapărat necesar ca toţi copii să practice sport de performanţă, însă este important să practice consecvent. Sportul îşi schimbă viaţa!”, a încheiat cu zâmbetul pe buze Claudia Durău.

Leave a Comment