OlteniaStar ediția a VI – a

Regulament:

  1. Organizatori şi participanţi:

OlteniaStar, ediţia a VI-a este organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, susţinută de Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu instituţii publice şi asociaţii nonguvernamentale.

Concursul “OlteniaStar” are ca scop descoperirea şi promovarea tinerilor talentaţi din regiunea Oltenia în domeniile muzicii, literaturii şi artelor plastice.

Respectarea regulilor prezentului regulament este obligatorie pentru toţi paticipanţii. Prin înscriere, participanţii sunt  de acord cu termenii, condiţiile şi prevederiile  prezentului Regulament.

Regulamentul este postat  pe site-ul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj www.dsjdolj.ro.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica şi/sau completa Regulamentul, precum şi dreptul de a suspenda şi/sau înceta desfăşurarea concursului, cu condiţia înştiinţării prealabile a participanţilor.

Orice modificare/completări aduse prevederilor acestui Regulament vor fi comunicate, prin publicarea pe website+ul www.dsjdolj.ro cu cel puţin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile.

II. Locaţia şi durata concursului “OlteniaStar”

Concursul se desfăşoară în perioada 1 octombrie -15 noiembrie  2014.

Probele de concurs şi finala se vor desfăşura la Liceul de Arte Marin Sorescu Craiova.

III. Înscrierea participanţilor. Condiţii de participare.

La concursul regional “OlteniaStar” pot participa tineri cu vârsta între 14 şi 19 ani  din zona Olteniei- judeţele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea.

Inscrierea participanţilor se face prin completarea unei fişe de înscriere care se găseşte pe site-ul DJST Dolj www.dsjtdolj.ro şi  la sediul DJST Dolj din str. Gheorghe Doja nr. 2, Craiova.

Un tânăr se poate înscrie la mai multe probe de concurs.

Fişele  de înscriere vor fi transmise  Direcţiei  Judeţeane  pentru Sport şi Tineret Dolj până la data de  27 octombrie 2014 prin fax la nr. 0251431806 sau scanate pe adresa de email [email protected], însoţite de copie după cartea de identitate şi de negativele celor două melodii (una pentru concurs şi una pentru finală) pentru proba de muzică –sectiunile  muzică uşoară şi muzică  populară.

Nu se percepe taxă de participare la concurs. Participanţii din alte localităţi îşi suportă cheltuielile de transport.

IV. Organizarea concursului OlteniaStar – ediţia a VI-a

Probele de concurs sunt următoarele:

1. Artă plastică cu secţiunile: grafică, pictură, caricatură

2. Muzică cu secţiunile: muzică uşoară, muzică populară, muzică folk.

3. Poezie cu  secţiunea – creaţie

 Artă plastică cu secţiunile: grafică, pictură, caricatură

Participanţii la vor depune o singură lucrare odată cu fişa de înscriere. Lucrarea se va realiza pe format A3. Un participant la această probă poate participa cu lucrare la fiecare dintre secţiuni.

La toate secţiunile, pot fi abordate oricare din genurile artistice – portret, compoziţie, natură statică, peisaj, compoziţie cu personaje. Tehnica de execuţie: creion, cărbune, peniţă, acuarelă, tempera, culori acrilice, tehnică mixtă.

Fiecare lucrare va avea înscris pe verso, în dreapta jos, cu litere de tipar:Titlul lucrării,  numele şi prenumele autorului, unitatea de învăţământ.

Lucrările nu se returnează de către organizatori, vor fi promovate  în cadrul proiectelor derulate de DJST Dolj şi ale partenerilor.

Termenul limită pentru transmiterea lucrărilor este  27 octombrie 2014,data poştei.

Muzică cu secţiunile: muzică uşoară, muzică populară, muzică folk.

Muzică uşoară 4 noiembrie 2014

Participanţii la proba de muzică ușoară vor interpreta o singură piesă. Ei vor transmite negativul piesei  pe suport CD(format mp3 și track) la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj-Compartiment Tineret odată cu fişa de înscriere.

Durata piesei nu trebuie să depăşeasca 4 minute.

Proba de muzică uşoară va avea loc pe data de 4 noiembrie, începând cu ora 12.00.  În urma jurizarii, concurenţii vor participa la finala OlteniaStar.

În  finala, concurenţii vor interpreta o alta piesă.

Finalisţii vor fi anuntaţi pe data de 10 noiembrie 2014.

 Muzică populară 5 noiembrie 2014

Participanții la proba de muzică populară vor interpreta două piese: fară acompaniament-doină zona Olteniei și o horă cu acompaniament. Negativul piesei (format mp3 și track) va fi depus la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj-Compartiment Tineret odată cu fişa de înscriere.

Durata piesei nu trebuie să depăşeasca 4 minute.

Participanții la această probă  vor evolua în costume populare oltenești.

Proba de muzică populară va avea loc pe data de 5  noiembrie, începând cu ora 12.00.  În urma jurizarii, concurenţii vor participa la finala OlteniaStar.

În  finala, concurenţii vor interpreta  o singura piesă cu acompaniament, diferita de cea din concursul.

Finalisţii vor fi anuntaţi pe data de 10 noiembrie 2014.

Muzică folk 6 noiembrie 2014.

Participanții la proba de muzică folk vor pregăti o singură piesă, iar pentur finală o alta piesă.

Proba de muzică folk va avea loc pe data de 6  noiembrie, începând cu ora 12.00.

Durata piesei nu trebuie să depăşeasca 4 minute.

Finalisţii vor fi anuntaţi pe data de 10 noiembrie 2014.

Poezie –creaţie

Participanţii la proba de poezie vor depune o singură lucrare odată cu fişa de înscriere.

  Juriul concursului

Juriul va fi  alcătuit din  specialişti în domeniile muzicii, artelor plastice şi poeziei.

Membrii juriului îşi vor folosi experienţa şi cunoştinţele pentru a evalua cât mai obiectiv din punct de vedere calitativ şi tehnic, fiecare prestaţie, astfel încât punctele acordate să reflecte întru totul valoarea prestaţiei fiecărui dintre participanţi.

Nu se admit contestaţii, hotărârea juriului fiind irevocabilă.

V. SELECŢIA  FINALISTILOR ŞI PREMIEREA CÂSTIGATORILOR

Tinerii selectați la secțiunea muzică vor participa în finală, ce va avea loc în data de 12 noiembrie 2014  la Liceul de Arte Marin Sorescu.

Comunicarea finaliştilor de la secțiunea muzică se va face în data de 10 noiembrie 2014, pe site-ul DJST Dolj și la adresele de email din fișele de înscriere.

În cadrul finalei vor fi comunicate și rezultatele finale la probele de artă plastică și literatură.

Ocupanții locurilor I-III  vor beneficia de  o execursie tematică  gratuită și de promovarea  talentului în cadrul unor evenimente culturale organizate de DJST Dolj şi de parteneri.

Fise de inscriere OlteniaStar 2014

Leave a Comment